Prima pagină > Stuff > Shopping.

Shopping.

Duminică, octombrie 15, 2006 Lasă un comentariu Go to comments

Shopping…no way!! Cuvantul nu semnifica la noi nici pe sfert din ceea ce inseamna intradevar.
Vreau sa vad un centru comercial unde sa intri si sa vezi lucruri variate, diferite, altele decat cele existente in alte 1000 si una de magazine din Bucuresti. Groaznic!
Toate mall-urile au aceleasi firme (in plus sau in minus) si e suficient sa mergi intr-unul ca sa stii ce exista si in celelalte, mai ramane: Unirii-un mall fara titulatura-, Obor-sau anii ’80-, IDM-mai bine zis Europa sau Niro- si miciile magazine de cartier-haine de unica folosinta-.
Nu exista ideea „hainelor de firma”, decat in cazul „Mark&Spencer”, „Steillman”, „Benetton”(mai exista in Romania?!am cautat, dar nu am gasit.), „Tommy Hilfiger” si inca 2 ce imi scapa momentan (in nici un caz „Puma” si „Nike”). Vreau sa intru intr-un magazin de firma adevarat, fara fi nevoie sa ajung in Italia, Londra, Franta sau New York. Brandurile de haine au un efect ciudat in Romania…cel putin asa cred, asa mi se pare. Poti vedea acelasi (identic) model de bluza in 3 magazine diferite, la 3 branduri diferite…de ce?! Ei pentru ca se poate,…pentru ca la noi inca merge ideea” e de firma, deci merge”. Nu intereseaza ca acel brand exprima ceva, o anumita atitudine…nu exista respect pentru branduri.O fii bine, o fii rau?!
Romanii se imbraca de la Nike pentru ca e Nike, de la Puma ca e Puma, de la Dada ca e Dada, de la Musset ca e Musset, etc., etc. Occidentali (urat cuvant), se imbraca de la Nike pentru ac se simt Nike, de la Puma pentru ca se simt Puma, de la Dada pentru ca se simt Dada, de la Musset pentru ca se simt Musset etc., etc. Diferenta este vizibila.

Dar ma indepartez de subiect. Atunci cand te duci la cumparaturi in Bucuresti, e nevoie sa te duci intr-un singur centru comercial ca sa stii si sa fii sigur de faptul ca aceleasi modele de haine le vei gasi peste tot. Plictisitor! nu exista categorii de haine clasice (dar fashionable), extravagante (decat rar), varietate de culori sau marimi..nici pomeneala! Exista doar „modernitatea masei de cumparatori” (haine variate in limitele acelui sezon…daca se poarta gri atunci toate sunt gri, daca se poarta roz atunci toate sunt roz etc., etc.). Plictisitor!

Absolut minunat…a merge la un shopping inseamna a vedea aceleasi lucruri de mai multe ori cu etichete diferite. Oare care este strategia de marketing?!

Reclame
Categorii:Stuff
 1. Dragos
  Miercuri, aprilie 11, 2007 la 01:05

  Nice. Si e mare Bucurestiul, dar atunci ce sa zicem de provincie?

  „Oare care este strategia de marketing?!”
  Crezi ca este nevoie de asa ceva la noi? lol

  Benetton mai erau in Timisoara din cate imi aduc aminte…

 2. Joi, aprilie 12, 2007 la 22:10

  Dragos,

  Sincer vorbind…in Romania nu sunt foarte multe branduri de lux. Motivul: lipsa veniturilor=lipsa profitului.
  Ceea ce imi displace cel mai mult este sa vad ca romanii dau bani destui pe niste haine branduite….care insa nu sunt nici ultimele tendinte create de compania respectiva, nici calitatea pe care o astepti. Si pe langa asta ai surpriza de a gasi acelasi-identic articol vestimentar si in alte 3 locuri, cu preturi diferite…si de ce nu [traim in tara tututror posibilitatilor] de la branduri diferite

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: